Sponsor SHVP


SHVP


Marine Power Drechtsteden is platina deelnemer van de " Sichting Historische Verbrandingsmotoren Papendrecht ".

De SHVP heeft als voornaamste doelstelling het behoud van een zeer bijzonder technisch historisch erfgoed in Nederland. Nederland en Duitsland kennen een rijke historie aan fabrieken/merken die in de periode van 1905 tot en met nu dieselmotoren voor zowel stationair als voor voorstuwingsdoeleinden hebben geproduceerd.

De SHVP is in 2012 opgericht. De collectie van motoren gaat echter verder terug tot in de jaren 80. Oprichter van de stichting en eigenaar van de collectie is Peter Reichwein. Zijn hobby is gestart met het verzamelen van een paar kleine stationaire motortjes in een schuur, tot de eerste grote machine zich aandiende en de ruimte te klein werd. Het overstappen naar een grote loods was noodzakelijk. In de jaren daarna is de collectie flink uitgebreid. Op dit moment bestaat collectie uit 28 werkende motoren of motoren in opbouw. Deze motoren worden door een kleine groep vrijwilligers – allen met passie voor techniek – in conditie gehouden.

De zeer uitgebreide verzameling van werkende motoren groeit nog steeds. Merken zoals onder andere Werkspoor, Kromhout, Brons, Industrie, Berkel en Ruston Hornsby maken deel uit van deze uitzonderlijke collectie.