Selecteer een pagina

Bezoek ons op de Maritime Industry
standnummer J116

 
Openingstijden

Dinsdag 23 mei 2023 13:00 – 21:00 uur
Woensdag 24 mei 2023 13:00 – 21:00 uur
Donderdag 25 mei 2023 13:00 – 21:00 uur

GORINCHEM – De vakbeurs Maritime Industry introduceert tijdens haar komende editie, die eind mei plaatsvindt, een omvangrijk programma. “Het belooft weer een mooi samenzijn te worden van oude bekenden en nieuwe gezichten. Maar niet alleen de exposanten zorgen voor een goed gevuld programma”, zegt Malou Weststrate namens de beursorganisatie. De beurs staat dit jaar in het teken van drie themadagen, elk met hun eigen invulling. Weststrate: “En als klap op de vuurpijl presenteert de beurs dit jaar terug van weggeweest; De Scheepsbar!”

Op de eerste dag staat kennisdeling centraal. In het kennistheater zijn verschillende kennissessies bij te wonen. Er worden thema’s behandelt als pensioenen, digitalisering, subsidieregelingen en de modal shift. Het volledige kennisprogramma met sprekers, onderwerpen en tijden is te vinden op de website: www.maritime-industry.nl. Ook exposanten spelen in op de meest actuele thema’s met hun producten, innovaties en diensten. Netwerken staat hier centraal, waarbij een hapje en een drankje niet mogen ontbreken. Voor de nodige gezelligheid mag een bezoek aan de nieuwe Scheepsbar overigens niet ontbreken. Een oudhollands café met een maritiem tintje en het geluid van een zeemanskoor.

Op de tweede beursdag wordt het Career Event gelanceerd. De beursorganisatie wil in samenwerking met de Scheepvaartkrant een brug slaan tussen vraag en aanbod. Zowel afstudeerders die opzoek zijn naar een stageplek, als (young) professionals en mensen die toe zijn aan een carrièreswitch zijn welkom op de vacaturemarkt. Voor bezoekers niet alleen interessant om opzoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, maar meteen hun CV te laten checken of kosteloos diverse workshops te volgen. Altijd al een professionele profielfoto willen hebben? Ook dat kan! Het Career Event is open op 24 mei tussen 13.00 en 18.00 uur.

De laatste beursdag staat in het teken van stichting De Eendracht, hét goede doel van deze editie van Maritime Industry. Als non-profit organisatie zet Stichting Zeilschip Eendracht zich samen met haar circa 300 vrijwilligers in om aan jongeren, kansarmen, zieken en ouderen letterlijk de wind in de zeilen te bieden. Met bijna 60 meter lengte, 13 meter breedte en een diepgang van 5 meter is dit zeilschip de grootste gaffeltopzeilschoener van Nederland. Zij zullen tijdens de beurs hun verhaal overdragen en op ludieke wijze fondsen werven. “Heb je er al eendtje?”

“Met een zeer uitgebreid aanbod én de nieuwe themadagen belooft het een mooie editie te worden. De voorbereidingen zijn in volle gang en de beursvloer raakt in de afgelopen periode razendsnel volgeboekt. Op dit moment is nog slechts 15% van de plekken beschikbaar”, aldus Weststrate. De komende editie van Maritime Industry is op dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 mei 2023 in Evenementenhal Gorinchem. Op deze dagen is de vakbeurs te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie: www.maritime-industry.nl.